Friday, January 1, 2010

Head Uut Aastat

Mis me sellega öelda tahame?! Mis on Hea? Kas aasta saab olla hea või on sündmused selle aasta sees head? Sünnipäevadel soovitakse õnne ja tervist, aastavahetusel lihtsalt head... Kas "hea" ja "õnn" on sugulased?

Imestasime Evaga, miks soovitakse head vana-aast lõppu. Mis selle soovi taga on? Mis selle mõne tunniga ikka juhtuda saab, mis aastalõpuni jääb. Ja miks see lõpp peab eriliselt hea olema? Kuidas aastalõpp võib olla parem, kui iga teine õhtu ja öö? Aga head aastalõppu soovitakse. See on komme ja nii on viisakas.

Hea uue aasta soovimisest võib veel kuidagi mõista aga kirikuaasta hakkas juba advendiajaga... Kas oleks sobilik soovida head kirikuaastat ja siis head kalendriaastat või samuti head Issanda aastat. Lihtsam ja õigem on vist mitte targutada ja lihtsalt viisakas olla, teha nii nagu on heaks kombeks saanud!

Siiski kui ma soovin head uut aastat siis ma mõtlen, et hea aasta on
rahulik aasta. Sisemiselt rahulik olemine kust kerkib loovus ja uued mõtted, eneseteostus ja rõõm tehtust, rõõm lihtsatest asjadest ja armsatest inimestest ... Head uut aastat!

No comments: